Friday, August 7, 2015

GAPURA

SOLD OUT
Sinopsis

"Coup de etate" dirancang oleh seekor ular dan melagakan dua ekor naga yang berkuasa di Ibu Kota...
Terhimpit di celahnya adalah manusia-manusia kerdil yang hilang haluan...


Di antaranya adalah seorang insan bergelas Man Jai iaitu orang kanan dlaam organisasi Jenayah yang
sedang berperang....


Dia kemudiannya telah tercampak ke Laut Selat Melaka lalu menemui sebuah penghidupan yang tidak
pernah dialaminya di sana....


"Itu satu perkara, yang pentingnya novelnya. Mahu membiarkan minda anda menjelajah dalam dunia jenayah, gangterisme, konflik antara dua mobster, kesedaran dan kasih sayang; maka jangan bertangguh lagi untuk membeli novel ini! Saya agak terbuai apabila membaca dunia jenayah penjualan najis dadah yang dirincikan dengan teliti.

Resensi pembaca
Bersama istilah-istilah dan jargon yang digunakan begitu mendatangkan kesan dalam diri saya. Seolah-olah saya pula menjadi watak di dalam novel itu. Namun, dalam pada masa yang sama saya bayangkan betapa mengerikan sekiranya kita benar-benar berada dalam situasi tersebut." (Sumber - Mandala Resensi)

Dunia jenayah dan gansterisme bukanlah perkara baru dalam kehidupan. Ianya sentiasa berlaku setiap saat, detik dan ketika tanpa kita menyedarinya. Dan dunia Man Jai (watak utama dalam novel ini) atau Jaiko memberi jawapan apakah sebenarnya yang sedang berlaku di sekeliling kita. Ini adalah buah tangan Zehan Ur Rakhie yang membuatkan anda ternanti-nanti ke saat halaman yang terakhir. Apakah jawapan yang ditemui oleh Man Jai setelah terdampar dan diselamatkan nyawanya? Hasil nukilan penulis novel misteri 'Rahsia Agenda Alam Hitam'

No comments: