Saturday, December 24, 2016

BERNAFAS BERSAMAMUSOLD OUT
Bernafas Bersamamu
Xuanza

Sinopsis 
Raja Aidan Dzakirin dan Nadine Saffiyah. Kisah sadis perkahwinan mereka sudah lama berakhir dalam BERNAFAS TANPAMU. Pada dasarnya, mereka nampak bahagia. Namun, ada yang masih belum cukup buat Nadine.

“Apa lagi yang tak cukup, Nadine Saffiyah?” -Aidan“Apa lagi tak cukup?! How could you say that to me?” - Nadine“Sugar…” - Aidan“Don’t sugar me if you don’t mean it.”- Nadine

Apa sebenarnya yang Nadine mahu dan apa sebenarnya yang belum cukup ialah cahaya mata. Dia rasa dia tidak sempurna buat Aidan tanpa anak. Dan Nadine tak puas hati bila cadangannya untuk melaksanakan ‘Plan B’ ditolak Aidan.

“I don’t make love to you because I want a baby. I want a baby because I love you. Got it?” - Aidan

Namun, ianya tidak habis di situ. Nadine tertekan bila dapat tahu Leia sudah punya anak dan sudah bercerai dengan Irham. Lebih membuatkan dia insecure ialah anak Leia panggil Aidan papa.

“Abang pernah cakap kan? I’ll be fine as long as you’re with me. Abang dah cukup bahagia bila Fi ada di sisi. I don’t need anyone else. All I need is you. That’s enough for me.”- Aidan

Sumpah janji Aidan belum cukup buat Nadine. Dia mahu juga menjayakan ‘Plan B’.
Apa yang Nadine lakukan untuk ‘memaksa’ Aidan bersetuju dengan rancangannya? Dan adakah ianya berjaya seperti yang dirancang?

No comments: